Friday, October 15, 2010

Buat Setem Gambar Sendiri...

Haaaa....Kali ni nk promote kt korang pasal wat setem gambar sendiri ni...Tu la, mentang2 keje pos kn kena la promote ckit...Kalau nk tau, ni la keje sy kt ofis tu...Cetak setem customer.

Setem gambar sendiri ni nama komersial nye SetemKu atau dalam english MyStamp.

Harga nye x la mahal sgt pun, cuma RM19 untuk 1 helai. 1 helai tau bukan sekeping, 1 helai tu plak ada 20 keping setem 30sen...Hmmm, byk kn...Kalau untuk nilai setem 50sen plak RM28 sehelai.

Kenapa selalu migrain???...

Assalammualaikum....Setelah sekian lama x berblog...Rindu lak nk berblog....
Jum intai2 jap pasal migrain ni...Sbb dh selalu sangat migrain ni, nk tau gak la kn, ape punca migrain ni?...Cmne nk atasi migrain?....

Antara simptom2 migrain:-
  • Denyutan yg sgt sakit atau mencucuk pd sebelah kepala atau dua2 belah.
  • Kabur penglihatan.
  • Rasa terganggu pd cahaya, bunyi atau bau.
  • Rasa sejuk atau berpeluh.
  • Kebas atau sakit leher.
  • Rasa penat atau keliru.
  • Loya atau muntah.
  • Sakit kulit kepala.

Saturday, September 25, 2010

Nak tau apa kaitan TV LCD dengan LEMBU?...

Hai semua!!!...TV LCD ada kaitan dgn lembu?...Jom baca ni...


Korang ada TV LCD tak?.....Ala TV yang skrin dia leper tu, gambar nyer memang lah cantik n sharp...
Kira mahal la jugak TV LCD ni kn...Boleh kira bangga la gak kalau dapat beli sebiji TV ni...

Thursday, September 16, 2010

Mula Kerja Setelah Lama Bercuti...

Heii Blogger Sumer!!!....Ramai yang dah start keje semula setelah lama bercuti dan beraya sakan x kisah la beraya kat kampung ke kat bandar ke or wat ever...Termasuk la jugak saya ni yang kena start keje esok (Jumaat 17/09/10)...Actually kt ofis tu kena sentiasa ada org keje n xleh bercuti sumer, maklum la bekerja dgn customer (Pos Malaysia)...So kena la beralah skit kalau nk cuti panjang, lebih2 lg cuti raya cmni...

Nasib baik la rakan setugas saya ni kampung dia dekat...Huhuhu Kampung Pandan...So dia x amik cuti la, cukup la cuti umum tu jer...Lagipun, tahun ni saya beraya jauh, nun di seberang laut bersama dengan cik cahaya kita ni...

Wednesday, September 8, 2010

I LOVE PINK CONTEST By Pinky Girl Talk

Huhh...Punyer la bz smpai terlupa nk masuk contest ni...Tgk kalendar kira2 berapa hr lg nk raya teringat plak contest ni..Nasib baik ingat...Kalau x terlepas la nk join....Huhhh nasib baik...
Ni la gbr I LOVE PINK...Actually REALLY LOVE PINK...Hehehehe...



Hai..Saya Aizat Yusof... Saya memang suka warna PINK...Biasa la perempuan kan, memang x lari dr warna pink...Barang2 perempuan pun biasanyer warna PINK..Byk lg barang2 sy yang warna pink, but this is the best dan paling bermakna buat sy sbb dihadiahkan oleh org tersayang, my lovely husband..He really know my taste...!!!

Sunday, September 5, 2010

Seni Pasir Yang Sungguh Mengagumkan...

Assalammualaikum sumer...Hari ni nk share sket pasal seni pasir atau animasi pasir nih...Ala lukis2 guna pasir pakai tangan atas permukaan kat bawah lampu tu....Nampak je senang, tapi susah tu...Org yg betul2 kreatif n ada daya imaginasi yg tinggi je bleh wat cmtu...Sy betul2 kagum la dengan org yg pndai wat nih....Jom tgk cmne dia wat..!!!

video



Ilana Yahav ni adalah salah seorang yang terkenal dalam lukisan seni pasir ni....




Monday, August 23, 2010

Penggemar McD,sila baca!!!...Daging McD Diragui Jakim..???...OMG..!!!

Askum sumer....Sy baru terbaca email petang td...Just nk share dgn korang sumer tentang Fast Food kegemaran ramai ni...

Dalam email tu, penulis merayu kepada sumer penggemar McD supaya berhenti mkn di McD...

Sebab Jakim dh menarik balik sijil HALAL yg dikeluarkan..So, maknanya McD ni Dah HARAM???...
Katanyer daging yg digunakan diragui...Dan dikeluarkan di negara luar...

Wallahhualam...Xtau sejauh mana kebenaran nyer...